Warning: Use of undefined constant KNAPI_FILE - assumed 'KNAPI_FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/roobikan/public_html/wp-content/plugins/kavenegarapi/kavenegarapi.php on line 23
دندان قروچه چیست و آیا از عوارض کرونا می تواند باشد - مرجع فروش تجهیزات دندانپزشکی
لطفا چند لحظه صبر کنید ...

دندان قروچه چیست و آیا از عوارض کرونا می تواند باشد

  • تعداد دیدگاه ها: 0
  • تاریخ انتشار: 01/02/31

دندان قروچه ممکن است فقط برای فرد یک عادت بی ضرر به نظر برسد که دلیل آن را هم نمی داند و ضرورتی هم برای پیگیری نمی بیند. فشار آوردن یا ساییدن دندان ها به هم می تواند ناشی از استرس، برخی داروها یا حتی نامرتبی دندان ها باشد. با این حال، دندان قروچه می تواند منجر به آسیب کوتاه مدت و طولانی مدت به دندان ها و فک شما شود. این آسیب در بیشتر موارد غیرقابل ترمیم است. با پاندومی کرونا خیلی از بیماران بعد از بهبودی از آسیب دیدن یا به نوعی شل شدن فک شان که منجر به صدا دادن در آرواره است خبر می دهند و احساس می کنند شب ها در خواب درد فک دارند و نمی توانند بعضی غذاهای سفت را به خاطر درد گرفتن فک میل کنند که این ها نشانه دندان قروچه است.

دندان قروچه چیست؟

فشار و ساییدن دندان ها به هم که در اصطلاح به آن دندان قروچه(بروکسیسم) گفته می شود، زمانی است که فرد دندان های خود را به هم فشار می دهد و به هم قروچه می کند. اکثر پزشکان و دندانپزشکان احساس می کنند که دندان قروچه یک فعالیت دهانی پاراعاملی و عادی (مانند صحبت کردن، غذا خوردن یا تنفس) نیست.

انواع دندان قروچه کردن

دندان قروچه دو نوع خاص دارد، این عمل در بیداری که در ساعات بیداری رخ می دهد و دندان قروچه شبانه که در هنگام خواب رخ می دهد. ممکن است فردی به یک نوع مبتلا شود و نوع دیگر را نداشته باشد. با این حال، آنها اغلب با هم رخ می دهند.

اثرات کوتاه مدت و بلند مدت دندان قروچه چیست؟

تعدادی از اثرات کوتاه مدت و بلندمدت این عمل بر سلامت دندان و بدن :

  1. سردرد : سردرد یک عارضه جانبی رایج از دندان قروچه می باشدکه به دلیل فشار و نیروی بیش از حد ناشی از فشردن فک است.
  2. ساییدگی دندان : ساییدگی دندان یکی از اولین تاثیرات قابل توجه دندان قروچه است.
  3. بی خوابی : کسانی که دندان قروچه می کنند اغلب در خواب مشکل دارند، چه به دلیل خود قروچه یا درد ناشی از آن.
  4. عقب‌رفتگی لثه‌ها : وقتی ساییدن ادامه می‌یابد، لثه‌ها ممکن است شروع به عقب‌رفتن کنند و بر کل ساختار دندان تأثیر بگذارد.
  5. TMD: یکی از عواقب شدید تر دندان قروچه، اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی است. درد فک ناشی از TMD در صورت عدم درمان می تواند منجر به درد ناتوان کننده و مادام العمر شود.

آسیب دندان ها روی هم سایدن به مینای دندان غیرقابل برگشت

با ساییدن طولانی مدت، دندان ها دچار فرسایش می شوند و این فرسایش در هنگام غذا خوردن می تواند باعث شکستن دندان و فرسودگی مینا شود. مینای دندان دوباره رشد نمی کند و ترمیم آسیب ناشی از ساییده شدن دندان تقریبا غیرممکن است.

پیشگیری و درمان دندان قروچه

انجام اقدامات برای پیشگیری و درمان این عمل برای سلامت کلی دندان ضروری است. چند تئوری مختلف در مورد نحوه بهترین پیشگیری یا درمان دندان قروچه وجود دارد. با این حال، اکثر دندانپزشکان موافق هستند که بهترین و ساده ترین راه برای مقابله با موارد متوسط، استفاده از محافظ دهان در شرایطی است که ممکن است ساییدگی رخ دهد.

استراحتی شبانه بدون ساییده شدن دندان ها روی هم

محافظ های دهان برای محافظت از دندان ها استفاده می شوند و آنها را به گزینه ای مناسب برای بهبود تبدیل می کند. محافظ دهانی را می توان برای استفاده در طول شب طراحی کرد، برای آن دسته از آسیاب کردن های شبانه که به چیزی نیاز است که به بیمار کمک کرد تا در طول شب بدون ساییدن بی پایان استراحت کند.

محافظ دهان برای استفاده در روز

برای کسانی که در طول روز این عمل را انجام می دهند، ممکن است در صورت لزوم در طول روز از محافظ دهان نیز استفاده شود. گزینه ‌های امروزی محافظ ها در روز به گونه‌ای طراحی شده ‌اند که پوشیدن آن‌ها راحت‌تر و جذاب‌تر از محافظ‌های دهان در حالت خواب باشد.

برای ساخت محافظ باید از دهان و دندان ها قالب گرفت

دندانپزشک برای ساخت محافظ اول قالبی از دهان بیمار می گیرند سپس بعد از قالب گیری از قالب برای ایجاد محافظ واقعی دهان استفاده می شود. بیمه ها معمولاً هزینه محافظ های دهان از را پوشش می دهد.

چرا دندان قروچه می کنیم؟

این عمل دلیل واحدی ندارد. در عوض، ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد. استرس و اضطراب، گاز گرفتن نامناسب و اختلالات خواب همگی از دلایل بالقوه هستند. اگر دندان های شما به درستی در یک راستا قرار نگرفته باشند، می توانند هنگام گاز گرفتن یا جویدن به یکدیگر ساییده شوند. بسیاری از مردم بدون اینکه متوجه شوند چه کار می کنند دندان قروچه می کنند.

نظر مجله انجمن دندانپزشکی امریکا در مورد دندان ها را به هم سایدن

مجله انجمن دندانپزشکی آمریکا دریافته که سیگار و الکل باعث افزایش دندان قروچیدن می شود. در واقع، مشخص شد که سیگاری‌ها و افرادی که الکل مصرف می‌کنند، دو برابر بیشتر از افرادی که این رفتارها را ندارند، در معرض انجام این عمل هستند.

دندان قروچه عامل لق شدن و حساسیت دندان

ساییدن دندان ها را فرسوده می کند و باعث آسیب، افزایش حساسیت و حتی لق شدن دندان ها می شود. دندان ها مانند استخوان هستند. آنها می توانند ترک بخورند یا بشکنند، و مشخص شده است که ساییدن باعث ایجاد هر دو مشکل می شود. همچنین ممکن است دندان های شما در اثر مالش مداوم به یکدیگر صاف شوند. ساییدن نه تنها به دندان‌های شما آسیب می‌زند، بلکه شما را در معرض سایر عوارض در آینده نیز قرار می‌دهد.

نشان خاموش دندان قروچه در افراد

اگر مکرراً با فک‌ های دردناک و خسته از خواب بیدار می ‌شوید، این می‌ تواند نشانه‌ ای از این باشد که در طول شب دندان‌ های خود را به هم می ‌سایید یا به هم فشار می‌ دهید.

دندان قروچیدن در زمان خواب شایع تر است

این عمل در خواب بسیار شایع است و زمانی رخ می دهد که راه هوایی منقبض می شود و عضلات استخوان فک حرکات جویدن را تقلید می کنند تا راه هوایی دوباره باز شود.

پنج عارضه جانبی نامطلوب دندان قروچه

  1. کوتاه شدن قد دندان و آسیب رسیدن به تاج دندان، بریج ها و سایر ترمیم های دندانی که شروع به پوسیدگی مجدد و کم شدن عمر دندان است.
  2. رکود لثه یکی از دلایل اصلی تحلیل رفتن لثه دندان قروچه است. فشردن یا ساییدن دندان ها باعث لق شدن یا جابجایی دندان ها می شود و پاکت هایی ایجاد می کند که باکتری ها می توانند در آن ساکن شوند و باعث می شود بافت لثه عفونی کنده شود.
  3. اختلالات فک که با کاهش توانایی در عملکرد جویدن، گاز گرفتن یا صحبت کردن فرد می شود و حتی باعث درد شدید صورت، گردن و شانه می شود.
  4. عامل کلی درد که دندان قروچه با فشار مداوم بر عضلات اطراف و مفاصل فک وارد می کند. علائم رایج دندان قروچه عبارتند از گوش درد، سفتی فک، درد دهان و سردرد.
  5. دندان قروچه می تواند باعث سردردهای تنشی یا میگرن های دردناک ناشی از فشار و استرس مداوم بر روی عضلات صورت و فک شود.

مراحل تخصصی که برای درمان دندان قروچه بهتر است طی شود

  • ساختار دهان و استخوان فک طی یک معاینه جامع دندانپزشکی ارزیابی شود تا روش صحیح اقدام برای درمان علائم دندان قروچه تعیین شود.
  • در صورتی که بیمار واجد شرایط مراقبت های ارتودنسی باشد، دندانپزشک کل دوره درمانی را ارائه و مدیریت خواهد کرد تا ناهماهنگی بایت را که باعث ساییدن دندان ها می شود، اصلاح شود.
  • تنظیم اکلوزال، همراه با کمپرس گرم و تمرینات فک، به طور معمول می تواند به کاهش هر گونه ناراحتی مرتبط با علائم دندان قروچه کمک کند.
نتیجه گیری کلی

مراقبت از دندان مهم ترین گزینه یک فرد در طول زندگی اش می تواند باشد. دندان ها خوردن، حرف زدن که دو عمل اساسی در طول حیات فرد است را تحت تأثیر قرار می دهند. اگر علایم دندان قروچه و سایش شبانه را در دندان هایتان حس می کنید آن را جدی بگیرید به پیش دکتر دندان پزشک بروید محافظ دندان یا روش ارتودنسی و ورزش های فک را با صلاح دید پزشک معالجتان انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *