Warning: Use of undefined constant KNAPI_FILE - assumed 'KNAPI_FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/roobikan/public_html/wp-content/plugins/kavenegarapi/kavenegarapi.php on line 23
بزرگ نمایی با میکروسکوپ در دندانپزشکی - روبیکان
لطفا چند لحظه صبر کنید ...

بزرگ نمایی با میکروسکوپ دنیای جراحی های دندان را متحول می کند

  • تعداد دیدگاه ها: 0
  • تاریخ انتشار: 00/09/11

بزرگ نمایی با میکروسکوپ دنیای جراحی های دندان را متحول می کند

درمانی موفق است که در آن، سیستم کانال ریشه در محدوده دقیق طول کارکرد به نحو مطلوبی پاکسازی، شکل دهـی و پر شود و در عین حال خصوصیات کانال به همان شکل اولیه باقی بماند. بنابراین دانش و آگاهی دندان پزشک از سیستم کانـال دنـدانی با داشتن تجهیزات مناسب امـری ضروری است. در آینده‌ ای قابل پیش‌بینی، استفاده از بزرگ ‌نمایی به ‌عنوان استاندارد عمل، به‌ویژه در رشته‌های اندودنتیکس، تبدیل خواهد شد. هنگامی که استفاده از این دستگاه‌ های بزرگ‌ نمایی مورد پذیرش گسترده‌تر دندان ‌پزشکان قرار گیرد، مشاوره از راه دور هم ممکن است از طریق پخش زنده به واقعیت تبدیل شود. قبل از عقب ماندن با این جریان همراه شوید چون دندانپزشکی موفق است که با به روزترین متدها و ابزارهای دنیا کار کند. در این مطلب سعی شده از مزیت استفاده از میکروسکوپ در درمان و موانعی احتمالی که باعث شده هنوز آن گستردگی را پیدا نکند بررسی کنیم.

چرا دندانپزشکان باید از بزرگ نمایی استفاده کند

استفاده از دستگاه های بزرگ نمایی در دندان پزشکی باعث افزایش تجسم و بهبود ارگونومی می شود. جایگزین ‌های مختلفی در استفاده از بزرگ ‌نمایی برای همه پزشکان وجود دارد، از سیستم ‌های بزرگ ‌نمایی مقدماتی، مانند لوپ‌ های تک عدسی، تا میکروسکوپ‌های دندان پزشکی پرقدرت که می تواند از آن بهره ببرند.

  • یک سوال را از خودتان بپرسید؛ داشتن دید مستقیم در کانال دندان بهتر است یا استفاده از عکس های رادیولوژی؟؟ با پاسخ این سوال بدون شک عمق داستان این بزرگ نمایی مشخص می شود.

پل ارتباطی بین دندان بیمار و پزشک

در طول سال ‌ها، دستگاه‌ های بزرگ ‌نمایی زیادی به‌ عنوان ابزار پل ارتباطی بین چشم غیر مسلح و میکروسکوپ معرفی شده ‌اند. در واقع، ابزارهایی مانند آندوسکوپ، ذره بین و دوربین داخل دهانی تا حد زیادی توسط دستگاه‌ های امروزی جایگزین شده‌ اند که به نظر می‌رسد کاربردی ‌تر و مناسب‌تر از همه آن ها اول میکروسکوپ و بعد لوپ است.

جراحی های با میکروسکوپ

از جراحی با میکروسکوپ در سایر درمان ها استفاده می شود که از رایج ترین آن ها نام برد:
1- کشیدن دندان
2- پیوند بافت
3- پریودنتال

چرا بزرگ نمایی امری ضروری است

بینایی طبیعی چشم ها در سن 40 سالگی شروع به تحلیل رفتن و ضعیف شدن می‌کند. عدم اهمیت دادن به این نقص بینایی می تواند یک مشکل در حرفه دندان پزشکی ایجاد کند و درمان بیمار را از کیفیت بیندازد. چشم های بدون کمک فقط تا سطح دهانه کانال را می توانند ببینند.

  • عدم پذیرش و کم جلوه دادن میدان دید می تواند کار ماهرترین دندان پزشک ها را هم زیر سوال ببرد.
  • برای نمونه بسیاری از پوسیدگی های شیارهای دندانی یا میکروفرکچرها با قوت چشم های نرمال هم دیده نمی شود اما با میکروسکوپ تا انتهای اپکس را می توان دید.

دقت بنیایی طبیعی مانع از قبول استفاده از بزرگ نمایی در درمان

پزشکان جوان با دقت بینایی خوب و پزشکان ماهرتر و با تجربه تر که بر حس لامسه و دانش تشریحی تکیه دارند، کسانی هستند که هنوز به طور کامل از مزایای استفاده از چنین دستگاهی متقاعد نشده اند. آنها هنوز متقاعد نشده اند که آناتومی ظریف نادیده گرفته شده؛ ممکن است نواحی درمان نشده را پنهان کند

  • برای نمونه برای استفاده از میکروسکوپ، پروگنوزهای درمانی بیشتر قابل پیش بینی هستند و تراش حفره با دقت بیشتری ایجاد و ارزیابی کرد.

معجزه بزرگ نمایی در درمان دندان

بسیاری از دندان پزشکان با استفاده از بزرگ نمایی در اندودنتیکس بهره زیادی برای درمان برده اند. در واقع، این امر مستقیماً بر تصمیم گیری در حفظ دندان غیرقابل ترمیم قبلی تأثیر می گذارد. افزایش دید و روشنایی می تواند موارد زیر را تسهیل کند:

تشخیص پوسیدگی و ترک دقیقه،

تشخیص بهتر کانال ها برای باز کردن، پرفوریشن ها و فرکچرها،

شناسایی آناتومی مبهم،

مدیریت کانال های اسکلروزه،

تایید تمیزی کانال قبل از انسداد،

ترسیم و حذف سنگ های پالپ،

مدیریت سوراخ شدن و تحلیل دندان،

بازیابی نقطه نقره ای، ابزار جدا شده و ستون شکسته دانست.

تفاوت ایمپلنت با میکروسکوپ در روش معمولی

از آنجا که در روش ایمپلنت با میکروسکوپ از ابزارهای بزرگ نمایی برای بهتر دیدن استفاده می شود حفره های بسیار کوچکی در استخوان فک برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد می شود. در صورتی که در روش معمول برش های بزرگ ایجاد که در نتیجه بخیه برای ترمیم بافت ها زده می شود و امکان ایجاد فلپ در بافت ها وجود دارد. در این جراحی از مواد بی حسی موضعی استفاده می شود و نیاز به آرام بخش نیست.  در روش ایمپلنت با میکروسکوپ چون از ابزار پیشرفته استفاده می شود قرارگیری ایمپلنت دقیق تر است در صورتی که در روش معمول این میزان دقت وجود ندارد. به دلیل این که در ایمپلنت با میکروسکوپ، برشی در بافت زده نمی شود میزان درد، ورم و خونریزی ناشی از جراحی برخلاف روش معمول کمتر دیده می شود.

دو متغیر مهم در بزرگ نمایی دندان

دو متغیری که مستقیماً با سطوح بزرگ نمایی مرتبط است میدان دید و عمق میدان یعنی محدوده فاصله کاری که در آن جسم در فوکوس می ماند.

کجا میکروسکوب بر لوپ ارجح می شود

در بزرگنمایی بیشتر، میدان دید کاهش و عمق میدان هم کمتر می شود. پزشکی که از لوپ با بزرگنمایی بیشتر برای درمان ریشه استفاده می کند، ممکن است انجام سایر روش هایی را که به میدان دید و عمق میدان وسیع تری نیاز دارند، برایش چالش برانگیز شود. در مقابل، میکروسکوپ های اخیر مجهز به دامنه بزرگنمایی پیوسته هستند تا تغییرات صاف در میدان بینایی را در خود جای دهند. برخی از مدل ها دارای کنترل موتوری برای فوکوس و بزرگنمایی هم هستند تا با طیف وسیعی از وظایف در حال انجام مطابقت داشته باشند

تنظیم های بزرگ نمایی

تنظیمات بزرگ نمایی را می توان در سه سطح طبقه بندی کرد:

بزرگنمایی کم (3x – 8x)1-

مناسب برای بررسی جهت دندان و موقعیت فرز یا نوک اولتراسونیک، میدان دید وسیع و امکان مقایسه نقطه عطف آناتومیک مجاور را فراهم می کند. این سطح بزرگ‌ نمایی در لوپ ‌هایی استفاده می‌شود که در آن موارد ساده هنوز می‌توانند به خوبی اجرا شوند

بزرگنمایی متوسط (8x – 16x)2-

معمولاً در روش های غیرجراحی و جراحی ریشه مورد استفاده قرار می گیرد زیرا میدان دید و عمق میدان قابل قبولی را فراهم می کند. برای انجام روش های پیچیده مانند ترمیم سوراخ، بازیابی ابزار جدا شده و جراحی که به دقت بالاتری نیاز دارد استفاده می شود.

بزرگنمایی بالا (16x – 30x)3-

بیشتر برای بررسی های نزدیک و بازرسی آناتومی های دقیق، به عنوان مثال، دهانه کانال کلسیفیه و ترک های ریز استفاده می شود. جدا از داشتن میدان دید کم، ممکن است به دنبال حرکات جزئی فورا فوکوس از بین برود. واریانس رنگی ظریف بین عاج ثانویه و ثالثی در دندان های مبتلا به دگرگونی کلسیفیک را می توان در این سطح تشخیص داد.

استفاده از بزرگ نمایی به شما امکان تجسم پیشرفته خواهد داد

ابهام در تشخیص بالینی با افزایش توانایی بینایی به حداقل می رسد.ترک در حین کار، پوسیدگی اولیه و ریزنشت به وضوح قابل مشاهده است. علاوه بر این، مهارت های حرکتی ظریف در اندودنتیکس را می توان با بزرگنمایی بیشتر بهبود بخشید. توانایی انجام پروسیجرها با دقت بالا از آسیب یاتروژنیک جلوگیری می‌کند و امکان کاهش قابل توجهی در زمان درمان برای روش‌های غیرجراحی ریشه را فراهم خواهد کرد.

میکروسکوپ یار شما در موارد پیچیده

مهمتر از همه، موارد پیچیده که در آن تصمیم گیری سخت است را می توان با وجود میکروسکوپ با قطعیت بیشتری مدیریت کرد، زیرا استفاده از میکروسکوپ، مدیریت کانال های گریزان و کلسیفیه، خطاهای  Iatrogenic و همچنین موارد درمان مجدد را بهبود می بخشد.

از دیگر مزیت های میکروسکوپ

میکروسرجری اندودونتیک که تحت بزرگ نمایی انجام می شود، مزایای زیادی دارد زیرا باعث می شود در محل جراحی، کوچک کمترین ضربه را ایجاد می کند و خطر آسیب دیدن ساختارهای مجاور را کاهش می دهد. بزرگ نمایی همچنین اجازه می دهد تا یک معاینه کامل انتهای ریشه برداشته شده برای رد شکستگی، ایستموس و کانال اضافی انجام شود. بر این اساس، استفاده از ابزارهای ریز، آماده‌سازی عمیق‌تر و متمرکزتری را ایجاد می‌کند که به منطقه وسیع‌تری از آناتومی آلوده می‌پردازد.

کمک به کارایی بدون مزاحمت دستیار دندان پزشک

مانیتور LCD یا محدوده مشاهدات مشترک به دستیار این امکان را می دهد که در حین عمل تمرکز و توجه بیشتری برای دستیار ایجاد شود. هنگامی که دستیار بتواند دستگاه ساکشن را بدون ایجاد مانع از دید پزشک تنظیم کند.

افزایش ارجاع بیماران به کمک بزرگ نمایی و بالا بردن درک بیمار از وضعش

استفاده از تجهیزات پیشرفته نشان دهنده حرفه ای تر و ماهرتر بودن پزشکان است. با ایجاد اعتماد و اطمینان بیماران، ارجاعات شفاهی بیشتری صورت خواهد گرفت. یک دوربین را می توان با میکروسکوپ تطبیق داد تا پزشک را قادر سازد تا عکس هایی با وضوح بالا بگیرد تا پیچیدگی یا پیش آگهی مورد را توضیح دهد. این ممکن است درک بین بیماران را نسبت به طرح درمانی پیشنهادی تقویت کند.

شاید این ها دلایلی است که بزرگ نمایی را دوست ندارید

1- یادگیری استفاده از بزرگ نمایی ها به ویژه در دندانپزشکان ارشد است که در حال حاضر از زوال بینایی رنج می برند، سخت است بنابراین از پذیرش سر باز می زنند.

2- پزشکانی که با لوپ ها آشنا هستند ممکن است انتقال درمان را با استفاده از میکروسکوپ را کم نیاز بدانند.

3- هماهنگی دست و چشم باید دوباره یاد گرفته شود زیرا اندودنتیکس با دید غیر مستقیم انجام می شود. این نیاز به تمرین برای ایجاد جهت گیری کانال یا ابزار از یک تصویر معکوس دارد.

مشکل را حل کنید تا بهتر مزیت بزرگ نمایی را ببینید

حرکت دقیق و ظریف برای بزرگ نمایی در سطح متوسط ​​تا بالا ضروری است. لرزش خفیف، که با چشم غیرمسلح قابل تشخیص نیست، می تواند در زیر بزرگنمایی بسیار واضح ظاهر شود. این موضوع را می توان با اتخاذ یک وضعیت بدنی متعادل با بازوهایی که در نزدیکی بدن قرار دارند کنترل کرد، صندلی را انتخاب کنید که با پشتیبانی از بازو می تواند کمک بزرگی برای راحت کار کردن شما با ابزار بزرگ نمایی باشد.

اگر در استفاده از میکروسکوپ سرگیجه می گیرید

برای کاهش سرگیجه در دوره اولیه استفاده از میکروسکوپ، پزشکان باید قبل از افزایش بزرگ نمایی، با بزرگ نمایی سطح پایین تر (×2.5، 3.0) شروع و زمانی که احساس راحتی کردند بزرگ نمایی را بالا ببرند. پزشکانی که از عینک استفاده می کنند باید به خاطر داشته باشند که کاسه چشم را جمع کنند. تنظیمات درست برای وضعیتشان هم نقش مهمی در کاهش حرکاتی دارند که ممکن است باعث سرگیجه شوند.

پیشنهاد دیگری برای ارتباط گرفتن با میکروسکوپ

علاوه بر این، کاربران مبتدی می‌ توانند با مدت زمان کوتاه‌ تری با میکروسکوب کار کنند یا در صورت لزوم استراحت متناوب را اعمال کنند. دوره آزمایشی با طرح‌ های متنوع دستگاه ‌های بزرگ ‌نمایی ممکن است به پزشکان کمک کند هنگام کار با میکروسکوپ، تجهیزاتی را که با آن راحت ‌تر هستند انتخاب کنند.

کلام آخر دسته بندی مزیت استفاده از بزرگ نمایی در درمان

به مزایای بزرگ نمایی با استفاده از میکروسکوپ دوباره با دقت توجه کنید:

1- درمان راحت

2- برش کوچک

3- درد و ناراحتی کمتر

4- تورم کمتر

5- بهبودی سریع تر

6- جای گیری و تراز دقیق

7- عدم آسیب به بافت لثه و دندان مجاور

8- عدم آسیب به بافت نرم

9- مستند سازی بهتر

این مزیت ها حتی هزینه و افزایش هزینه بیمار را (در صورتی که به بیمار توضیح داده شود) هم توجیه می کند.

نتیجه گیری

توانایی درک ویژگی ‌های دستگاه ‌های بزرگ‌ نمایی و سطوح مختلف بزرگ‌ نمایی، پزشکان را تشویق به استفاده از آن‌ها می‌کند و در نهایت مهارت آن‌ ها را برای انجام روش‌های اندودنتیکس  و دیگر جراحی ها افزایش می‌دهد و در نتیجه نتایج را بهبود می ‌بخشد. همه این حرف ها در این مزیت خلاصه می شود؛ بهبود درمان، اطمینان پزشک از نتیجه مطلوب که باعث کمتر فرسوده شدن خودش و افزایش مراجعه کنندگانش می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *