لطفا چند لحظه صبر کنید ...

ورود آلیاژ نیکل تیتانیوم در تولید فایل های روتاری

  • تعداد دیدگاه ها: 0
  • تاریخ انتشار: 99/02/22

ورود آلیاژ نیکل تیتانیوم در تولید فایل های روتاری

فایل های روتاری ابزار جراحی ای هستند که توسط دندانپزشکان هنگام درمان ریشه استفاده می شود.
همچنین این ابزار برای تمیز کردن و شکل دادن کانال ریشه مورد استفاده قرار میگیرند.
معرفی آلیاژ نیکل تیتانیوم در دندانپزشکی باعث شده است تا سیستم های دوار برای داشتن ایمنی و پیش بینی کانال های ریشه استفاده شوند.
در این جهت فایل های روتاری در مقایسه با فایل های دستی دارای بازدهی بالاتری می باشند.
درست آن است که برای فایل های روتاری از موتور های اندو الکتریکی ای استفاده شود که سرعتشان قابل کنترل و دقیق است.
(در مقالات بعدی به معرفی اندو موتورها خواهیم پرداخت)
فایل روتاری نیتی یک ابزار مخروطی شکل از جنس آلیاژ نیکل تیتانیوم با لبه های برنده برای درمان ریشه در رشته اندودونتیکس است که به طور رسمی در سال 1991 به بازار دندانپزشکی وارد شد.
انعطاف پذیری بالا و حفظ شکل انعطاف یافته از خصوصیات بارز فایل های نیتی است که این نوع فایل ها را از نوع دیگر، یعنی فولاد ضد زنگ یا همان استنلس استیل متمایز و کاربردی تر می سازد.
به طور دقیق تر،بیش از 100 سال پیش با هدف آسان سازی مراحل درمان ریشه ،ابزارهای دوار(چرخشی) معرفی و به بازار عرضه شدند.
تا قبل از اختراع این نوع فایل ها ،استفاده از فایل های کربن استیل در درمان ریشه در دهه 60 میلادی مرسوم بود اما تولید و معرفی آلیاژ نیکل تیتانیوم در اواخر دهه 60 استفاده از فایل هایی با این آلیاژ را به بالاترین حد خود رساند.
همان طور که در ابتدا گفته شد بارزترین خصوصیت این آلیاژ یعنی شکل پذیری بالای آن باعث شد تا جزء پرکاربردترین آلیاژها در تولید ابزار دندانپزشکی قرار گیرد.
در ادامه، دهه 80 میلادی ،دهه تغییر و تحول در صنعت ابزار درمان ریشه بود.به عنوان مثال معرفی هندپیس های دارای حرکات برگشتی توسط گي لوی ، (که بسیار پرکاربردتر نیز بودند) در سال 1984 رخ داد.
آلیاژ نیکل تیتانیوم ِ پرکاربرد به دلیل دارا بودن ویژگی حرکت بازگشتی به راحتی توانست ویژگی سخت بودن ابزارآلات با جنس فولاد ضد زنگ را کنار بزند و با دارا بودن درصد وزنی نیکل 55 و تیتانیوم 45 در صنعت ابزار دندانپزشکی عرض اندام کند.
باید در نظر داشت که بیشتر فایل ها با فرآیند سنگ زنی(گیریدینگ) تولید می شوند که این عمل کیفیت سطح آلیاژ را محفوظ نگه می دارد.
هرچند با انجام اعمال برق زدن و روی هم پیچ خوردن آن به همراه پرداخت الکتریکی و پوشاندن با نیتریت تیتانیوم هم،تلاش بر این بوده است که این کیفیت در سطح بالایی حفظ شود.
البته نباید فراموش شود که هدف اصلی از تولید ابزار با این نوع آلیاژ صرفا جلوگیری و یا پایین آوردن خطا در زمان عمل اندو می باشد.

فایل های روتاری موجود در بازار دارای دو سیستم :

▪ رسیپروکال
▪ روتیشنال
می باشند که بسته به نوع نیاز متخصص قابل انتخاب هستند.
با در نظر گرفتن همه این موارد فایل های نیکل تیتانیوم روتاری دنکو با دارا بودن سیستم پروتیپری و دو نوع گلد و بلو جزء فایل های مناسب در رشته اندو می باشند.
نوع بلو این فایل دارای انعطاف پذیری بالاتری نسبت به گلد و نوع گلد داری برش قوی تر نسبت به بلو است.
در مقایسه این دو نوع باید در نظر داشت که فایل بلو دنکو باعث کاهش نسبی سرعت فایلینگ شده در حالی که دقت عمل را بالا می برد و عمل برش بهتر در نوع گلد آن باعث بهبود بخشیدن به سرعت عمل در درمان ریشه میشود.

فایل روتاری دنکو درهر دو نوع خود داری 6 سایز که شامل 3 سایز شیپینگ و 3 سایز فینیشیگ است ، می باشد.
در جدول زیر به بررسی سایزها می پردازیم:

باید در نظر داشت که برای شروع فایلینگ ،اولین فایل مورد استفاده مهم ترین فایل است ،در نتیجه بهتر است ابتدا از فایل دستی متناظر و در ادامه از فایل روتاری به ترتیب و بر اساس نیاز استفاده شود.
هرچند باید به این نکته نیز توجه کرد که استفاده از فایل های اصل موجود در بازار تاثیر به سزایی در
روند کار درمان خواهد داشت.
همچنین شرکت فرانسوی نئولیکس با تولید فایل های روتاری از جنس آلیاژ مذکور با داشتن کیفیت بی نظیر گوی سبقت را از دیگر رقبای خود ربوده است.
می باشد.GPS – C1 – A1 فایل های نیکل تیتانیوم نئولیکس دارای سه مدل
هرچند باید به این نکته نیز توجه کرد که استفاده از فایل های اصل موجود در بازار تاثیر به سزایی در روند کار درمان خواهد داشت.
برای تهیه فایل روتاری نئولیکس و فایل روتاری دنکو اصل به بخش فروش سایت مراجعه نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *